Županijski orači prvi na državnom natjecanju

Prošlog je vikenda u Kupinečkom Kraljevcu održano 15. natjecanje u oranju traktorima i  6. natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske, a natjecatelji iz Koprivničko-križevačke županije postigli su izuzetan uspjeh, osvojivši ekipno 1. mjesto. Saša Višak plasirao se na 2. mjesto u kategoriji plugova ravnjaka, dok je Zoran Radiček bio treći u kategoriji premetnjaka.

Organizatori natjecanja bili su Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača, Grad Zagreb, Savjetodavna služba i Udruga orača Grada Zagreba, uz suorganizaciju Zagrebačkog Holdinga d.o.o., Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, tvrtke Fragaria d.o.o. i Poljoprivredne škole Zagreb, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba i Ministarstva poljoprivrede. Natjecanje su otvorili izaslanik predsjednika Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić te gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić zaoravanjem prve brazde, a natjecalo se 30 orača iz 15 županija – 15 u kategoriji plugova ravnjaka i 15 u kategoriji plugova premetnjaka.

Radivoj Rekić iz Virovitičko-podravske županije pobjednik je u kategoriji pluga ravnjaka, a Zoran Piskač iz Bjelovarsko-bilogorske županije pobjednik je u kategoriji pluga premetnjaka.

Na 6. natjecanju u oranju konjima Republike Hrvatske nastupilo je 6 natjecatelja, od kojih je titulu najboljeg ponio Josip Dorić iz Brodsko-posavske županije.

Osim natjecatelja, ekipu Koprivničko-križevačke županije činili su sutkinja Tatjana Međimurec i mjeritelj dubine oranja Tomislav Berend.

Služba ureda župana