Županijski obrtnici posjetili Obrtnički sajam u Münchenu

Tridesetak obrtnika iz Koprivničko-križevačke županije tradicionalno je posjetilo Obrtnički sajam u Munchenu, a pridružio im se i župan Darko Koren sa suradnicima.

Cilj posjeta bio je da se obrtnici upoznaju s novim tehnologijama, proizvodima i uslugama, a posebno im je bilo zanimljivo vidjeti promociju obrtničkih zanimanja i usporediti to s aktivnostima koje Županija provodi posljednje dvije godine. Naime, i Županija organizira prezentaciju obrtničkih zanimanja u osnovnim školama kako bi se djecu potaknulo na upis takvih zanimanja, a mnogo se radi i na usklađivanju plana upisa obrtničkih zanimanja u srednjim školama s potrebama županijskog gospodarstva.

Također, obrtnici su mogli usporediti svoje proizvode i usluge s konkurencijom iz cijelog svijeta te se informirati o načinima na koje mogu unaprijediti svoje poslovanje, kao i pronaći potencijalne poslovne partnere i ostvariti nove suradnje. Riječ je o najvećem sajmu obrtništva, malog i srednjeg poduzetništva u Europi na kojemu se svake godine predstavlja preko tisuću obrtnika iz cijelog svijeta, a Županija može određena iskustva iskoristiti u organizaciji svog Obrtničkog i gospodarskog sajma, koji će se ove godine održati po 22. put.

Uz župana, kao predsjednika Organizacijskog odbora županijskog Obrtničkog i gospodarskog sajma, u Münchenu je boravio i tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać, ujedno i direktor županijskog Sajma, a zajedno su posjetili i izlagački prostor Hrvatske obrtničke komore gdje su se upoznali s rezultatima izlaganja hrvatskih obrtnika.

Služba ureda župana