Županijski Dom zdravlja nastavlja s unaprjeđenjem zdravstvene usluge – ordinacije obiteljske medicine u Kloštru Podravskom i Molvama dobile stalne liječnice

Dostupnost kvalitetne zdravstvene usluge u svim područjima Koprivničko-križevačke županije, a posebice u ruralnim područjima, jedan je od temelja zdravstveno-socijalne politike koju već godinama u suradnji sa svojim zdravstvenim ustanovama vrlo uspješno provodi Koprivničko-križevačka županija.

Kontinuirana ulaganja u materijalne i ljudske resurse omogućila su stanovnicima županije adekvatnu zdravstvenu zaštitu koja je do izražaja došla pogotovo u vrijeme epidemije, unatoč tome što je i globalni trend depopulacije zasigurno otežao život u ruralnim područjima.

Potvrda nastojanja Županije i Županijskog Doma zdravlja da se medicinska skrb ravnomjerno razvija u svim područjima, pokazuje i činjenica da su dvije općine – Kloštar Podravski i Molve, nedavno dobile stalne liječnice koje će u ordinacijama obiteljske medicine svakoga dana biti na raspolaganju mještanima. Dolazak mladih liječnica u ordinacije koje su bile bez nositelja duži period, uspjeh je i velik pozitivan pomak, istaknula je ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković te naglasila kako je unatoč svim preprekama stanovnicima naše županije osigurana najbolja medicinska usluga.

Problematika s kojom se nosi većina Domova zdravlja jest zapošljavanje novih liječnika u ruralnim područjima, no Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa Županijom i općinama je uspio privući mladi, obrazovani kadar u ordinacije obiteljske medicine, na što smo ponosni posebno ako uzmemo u obzir da će naš Dom zdravlja prvi put nakon višegodišnje borbe sa zapošljavanjem liječnika imati popunjenu 21 ordinaciju obiteljske medicine. Ovo je ne samo velik pomak za naš zdravstveni sustav, već i značajan rast u kvaliteti i dostupnosti zdravstvene usluge za naše sugrađane“, kazala je ravnateljica Hanžeković.

Dodajmo kako je uz zapošljavanje liječnika obiteljske medicine, Županijski Dom zdravlja na nedavnom natječaju tražio i specijalizante te je nakon pristiglih kandidatura odabrao pet specijalizanata iz područja – pedijatrija,  ginekologija i opstetricija, fizikalna medicina i rehabilitacija te obiteljska medicina, čime će se još više unaprijediti zdravstveni sustav Koprivničko-križevačke županije.

Izvor fotografija: podravski.hr

Služba ureda župana