Županijske službe pružile potporu kolegama u Slavoniji u borbi protiv poplava

Ekipe Županijskog interventnog tima Crvenog Križa, Gorske službe zaštite i spašavanja i Udruga za pomoć i spašavanje na vodama Koprivničko-križevačke županije pružili su potporu kolegama u Slavoniji u borbi protiv poplava.

Dana 15. svibnja 2014. g. nakon zaprimljene dojave Državne uprave za zaštitu i spašavanje o očekivanom porastu vodostaja na rijeci Savi u pripravnost su stavljeni interventni timovi: Županijski interventni tim Crvenog Križa (7 osoba), 4 kamiona za prijevoz vode koji su prethodno dezinficirani i pripremljeni za prijevoz pitke vode, 20 vatrogasaca sa kombijima i 10 pumpi za ispumpavanje vode, Gorska služba zaštite i spašavanja (5 osoba) i Udruga za pomoć i spašavanje na vodama Koprivničko-križevačke županije sa stručnim suradnikom za promet i poslove zaštite i spašavanja gosp. Stjepanom Behinom, koji kasnije na poziv Hrvatskog crvenog križa te po zapovjedi Glavnog vatrogasnog zapovjednika Civilne zaštite, odlaze u Slavoniju.

Nakon uviđaja na terenu i u dogovoru sa glavnim stožerom prema ukazanoj potrebi u Koprivnici je na prostoru stare koprivničke vojarne organizirano veliko skladište za prihvat stočne hrane u kojem, prema obavijesti u medijima 30. svibnja 2014. počinje prikupljanje stočne hrane u vremenima od 09.00 do 14.00 i od 16.00 do 20.00 h.

Detaljno izvješće nalazi se u prilogu ispod.

Odsjek za komunikacije i protokol