Županijska Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara održala sjednicu Upravnog odbora

U prostorijama Županijske uprave, Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije, jučer je pod predsjedanjem zamjenika župana Darka Sobote, održala svoju 11. sjednicu Upravnog odbora. Na dnevnom je redu bilo Izvješće o održanoj 15. Županijskoj izložbi vina, donošenje odluke o mjestu i vremenu održavanja Izborne Skupštine Zajednice, Izvješće o radu Zajednice za 2016. godinu, Izvješće o materijalno financijskom poslovanju Zajednice za 2016. godinu te prijedlog novog Statuta Zajednice.

Dogovoreno je kako će se Izborna Skupština održati 7. srpnja u Lukovcu s početkom u 19 sati, a na njoj će se birati predsjednik Zajednice, dvoje dopredsjednika, članovi Suda časti, kao i članovi Nadzornog odbora.

Što se tiče novog Statuta, potrebno je da bude usklađen s novim Zakonom o udrugama, a ključne su odredbe da članom Zajednice može postati svaka srodna udruga koja je zainteresirana za rad u Zajednici i pružanju doprinosa njezinim ciljevima te treba podnijeti pisati zahtjev Upravnom odboru dok se popis članova vodi elektronički.

Služba ureda župana