Županijska Zajednica Mađara proslavila Dan Mađarske manjine

Povodom obilježavanja Dana Mađarske manjine Koprivničko-križevačke županije, a u organizaciji Zajednice Mađara Koprivničko-križevačke županije održana je prigodna svečanost u Pučkom otvorenom učilištu u Koprivnici.

Svečanosti je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal koji je najavio još bolju suradnju Zajednice Mađara i Županije te potporu u očuvanju kulturnog identiteta Mađara u Županiji. Na kraju svog govora čestitao je svim okupljenima Dan Mađarske manjine, a okupljenima se obratio i Ištvan Kasaš koji je ukratko ispričao povijest Mađara te podijelio zahvalnice svima koji su svojom podrškom pomogli mađarskoj nacionalnoj manjini. Zahvalnica je uručena i zamjeniku Palu zbog dugogodišnje suradnje s mađarskom nacionalnom manjinom.

Za kulturno-umjetnički program pobrinuli su se tamburaški sastav pod vodstvom Antala Pappa i gostiju Jelene Parizoska i Marka Košutića, Mađarska dječja igraonica iz Ždele sa spletom plesova i recitacija pod vodstvom Žuže Zabijan, KUD iz Kapošvara pod vodstvom Jožefa Hajnala te KUD iz Talicska.

Služba ureda župana