Županijska  Zajednica kulturno-umjetničkih udruga  održala vokalni i tamburaški seminar

U skladu s programom rada i aktivnostima Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, u subotu, 06. studenoga, uz poštivanje epidemioloških mjera,  održao se drugi ovogodišnji stručni  seminar na kojem  je sudjelovao ograničen broj sudionika sukladno epidemiološkoj  situaciji. Seminar je uspješno završilo  20 polaznika iz sedam udruga:  Vokalni sastav Olala-Koprivnica, Folklorni ansambl Koprivnica, KUD Delovi, KUD „Rudar“-Glogovac, HPD „Ferdo Rusan“- Virje,  KUD „Prigorje“-Križevci i  KUD „Stari graničar“-Cirkvena.

Cilj održavanja seminara prvenstveno je edukacija stručnih voditelja i pjevača  u metodologiji rada i izvedbi djela folklorne baštine te osposobljavanje i usavršavanje članova i voditelja tamburaških orkestara i sastava uz upoznavanje s istinskim vrijednostima baštine i suvremenog, domaćeg stvaralaštva za tambure.

Kontinuirana edukacija osnovni je preduvjet za pravilan pristup folklornoj baštini te njezino očuvanje i kvalitetna promocija kao i pomoć u boljem i uspješnijem radu.

Seminar koji su vodili prof. Zrinka Posavec i prof. Dražen Varga, je bio koncipiran od teorijskog i praktičnog dijela, a tematski prilagođen lokalitetu kontinentalne Hrvatske s naglaskom na Podravinu i Prigorje.

Jednodnevno  opušteno,veoma zanimljivo i nadasve korisno druženje završilo je izvedbama vokalnih i tamburaških polaznika te podjelom potvrda o sudjelovanju.

Po prvi puta, svaki polaznik, izveo je  pjesmu svog mjesta iz kojeg dolazi.

Seminar  se održao u hotelu Podravina u organizaciji   Županijske Zajednice kulturno-umjetničkih udruga  te uz materijalnu potporu  Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačke županije .

Izvor: ZKUU KKŽ

 Služba ureda župana