Županijska vatrogasna zajednica osigurala vrijednu opremu za vatrogasce na đurđevačkom području

U prostoru Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac održana je primopredaja vatrogasne opreme namijenjene dobrovoljnim vatrogasnim društvima Vatrogasne zajednice Grada vrijedne 45 tisuća kuna, od čega je 40 tisuća kuna financirano sredstvima iz županijskog proračuna kroz Vatrogasnu zajednicu Koprivničko-križevačke županije. Na godišnjoj razini za nabavu vatrogasne opreme i vozila Županija je u proračunu osigurala 410 tisuća kuna.

Događanju su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, zapovjednik Vatrogasne zajednice KKŽ Zvonimir Habijan, predsjednik Vatrogasne zajednice KKŽ Darko Palaš, zapovjednik JVP Đurđevac Matija Markešić, predsjednik VZG Đurđevac Alen Škudar te članovi DVD-a Đurđevac, Suha Katalena, Sirova Katalena, Čepelovac, Budrovac, Mičetinac, Severovci, Sveta Ana,i JVP Đurđevac.

Zamjenik Ljubić vatrogascima je uputio čestitke na uspješnom radu, istaknuvši značaj i važnost dobrovoljnog vatrogastva na području naše Županija, a posebno se osvrnuvši na njihov doprinos u kriznim situacijama. Također je kazao kako Županija i županijska Vatrogasna zajednica kontinuirano pomažu vatrogascima u nabavljaju potrebne opreme, koja je osnova za kvalitetno obavljanje njihove djelatnosti.

Drago nam je što smo vatrogascima na đurđevačkom području uručili novu opremu koja će im biti od velike koristi u još boljem obavljanju vatrogasnih zadaća, a Županija će vam i nadalje biti podrška u svim aktivnostima. Dajemo sve od sebe kako bismo vam osigurali adekvatne materijalne uvjete, a vatrogastvo nam je uvijek bilo jedan od prioriteta, kojemu ćemo se posvetiti i nadalje. Hvala vam na entuzijazmu, ljubavi i profesionalnosti koje ulažete u ovaj posao“, istaknuo je zamjenik Ljubić.

Članovi spomenutih DVD-a, JVP-a Đurđevac i VZG Đurđevac izrazili su zadovoljstvo donacijama te zahvalili Županiji i županijskoj Vatrogasnoj zajednici na kontinuiranoj podršci. Od vatrogasne opreme nabavljeno je nekoliko vatrogasnih aparata, tlačnih cijevi te oprema za šumski požar.

Nakon primopredaje opreme, zamjenik Ljubić razgledao je ostatak opreme te je s vatrogascima razgovarao o izazovima s kojima se suočavaju, poželjevši im mnogo uspjeha u radu i što manje intervencija.

 

Služba ureda župana

Fotografije: Alen Škudar