Županijska vatrogasna zajednica na sastanku u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici

Zamjenik župana Ivan Pal ujedno i načelnik Županijskog stožera za zaštite i spašavanja, županijski stručni suradnik za promet i poslove zaštite i spašavanja Stjepan Behin, predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Ivan Matosović i županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan posjetili su Hrvatsku vatrogasnu zajednicu gdje su održali sastanak s predsjednikom Zajednice Ante Sanaderom i načelnikom Željkom Popovićem.

Glavna tema sastanka bila je suradnja Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije kao jedne od najjačih vatrogasnih zajednica na području Republike Hrvatske. Na sastanku je dogovoreno kako će Hrvatska vatrogasna zajednica pomagati sredstvima i opremom koja je neophodna za uspješan rad vatrogasaca. Pored toga, na sastanku je predsjednik Sanader najavio kako će Županijska vatrogasna zajednica biti prva na redu za isporuku čamca za brze vodotoke sa svim karakteristikama za rijeku Dravu.

Jedna od tema sastanka bila je i Zakon o vatrogascima oko kojeg su se sudionici sastanka složili da ne prati potrebe vatrogasaca i ne pruža financijski poticaj te predložili kako bi isti trebalo mijenjati.

Služba ureda župana