Županijska Vatrogasna zajednica dobila novi čamac

S obzirom na aktivan rad Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije te učestalost poplava na području županije, Hrvatska vatrogasna zajednica poklonila je županijskoj Vatrogasnoj zajednici novi čamac.

Ukupna vrijednost ovog čamca s opremom i prikolicom je gotovo 100.000,00 kuna, a opremljen je van brodskim motorom marke Yamaha 30 KS te ima kapacitet devet mjesta. Ovaj čamac bit će korišten za vrijeme poplava te će služiti za prijevoz osoba s ugroženih područja, a može se koristiti i za prijevoz stočnog fonda.

Ujedno će biti na raspolaganju i za obuku vatrogasaca, a Hrvatska vatrogasna zajednica poklonila je ovaj čamac županijskoj Vatrogasnoj zajednici zahvaljujući aktivnom sudjelovanju vatrogasaca s područja Koprivničko-križevačke županije tijekom poplava u Gunji, poplava na području županije 2014. godine te za vrijeme migrantske krize prošle godine.

Pored toga, županijska Vatrogasna zajednica dobila je početkom godine i spasilački čamac marke „Waley“ u vrijednosti od 73.037,00 kuna, a kojeg je financirala Koprivničko-križevačka županija.

Služba ureda župana