Županijska udruga slijepih proslavila 60 godina rada

Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije u srijedu, 15. listopada organizirala je svečanost povodom 60. obljetnice kontinuiranog rada te Međunarodnog dana bijelog štapa. Svečanost je održana u dvorani „Domoljub“ u Koprivnici, a prisutne je na početku pozdravio predsjednik Udruge Ivica Ferenčić koji se zahvalio svima koji su potpomogli rad Udruge u posljednjih šezdeset godina te izrazio želju da se ta suradnja nastavi i u godinama koje dolaze.

Tajnica Udruge Maja Koren Golub ukratko se osvrnula na rad Udruge od osnutka do danas. Posebno je važan podatak kako je ova Udruga bila prva udruga osoba s invaliditetom iz naše Županije koja je za projekt „Knjižnična usluga za slijepe i slabovidne“ dobila sredstva iz pretpristupnog fonda EU. „Vjerujemo da je ovih šezdeset godina kontinuiranog rada stvorilo pretpostavke i zdrave temelje za nastavak kvalitetnog rada i uspješno djelovanje Udruge u budućnosti, a na zadovoljstvo članova Udruge, ali i svih pripadnika našeg društva“ zaključila je Koren Golub.

Uz predsjednika i tajnicu Udruge, prisutnima su se obratili predstavnik i član Izvornog odbora Hrvatskog saveza slijepih Davor Janjušević, saborska zastupnica i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, povjerenica Predsjednika Republike za osobe s invaliditetom Vesna Škulić i zamjenik župana Ivan Pal.

Nakon prigodnih riječi uvaženih gostiju, povodom velike obljetnice rada Udruge, podijeljene su zahvalnice, priznanja i plaketa pojedincima, tvrtkama i institucijama koji su na neki način doprinijeli njihovom radu. Plaketu za sveukupni kontinuirani doprinos podizanju kvalitete života osoba s oštećenjem vida na području Koprivničko-križevačke županije te za partnerstvo, suradnju i potporu programima i radu Udruge u ime Koprivničko-križevačke županije primio je zamjenik župana Ivan Pal.

Svečanost povodom obljetnice Udruge kulturno-umjetničkim programom upotpunili su članovi Mješovitog pjevačkog zbor umirovljenika Koprivnica pod vodstvom Ane Pleskalt.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.