Županijska Udruga invalida svečano proslavila „Međunarodni dan osoba s invaliditetom“

Danas je u prostorijama COOR-a „Podravsko sunce“ održana svečana proslava povodom 3. prosinca „Međunarodnog dana osoba s invaliditetom“.

Sve okupljene pozdravio je predsjednik udruge invalida Slavko Kuzmić i čestitao dan osoba s invaliditetom.

Na proslavi su održana razna predavanja, između ostalih i predavanje „Ne-nasilju“ koje je prezentirala PU Koprivničko-križevačke županije. Valerija Kramar Mihalić, rukovoditeljica Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, govorila je o aktivnosti HZZ-a u radu s osobama s invaliditetom te naglasila kako ih je trenutno na području Županije zaposleno ukupno 123.

Martina Majić, djelatnica CISOK Centra, predstavila je usluge Centra koje su namijenjene upravo osobama s invaliditetom te ih pozvala da se odazovu na radionice.

Zamjenik župana Ivan Pal čestitao je ovaj dan naglasivši značajnu ulogu osoba s invaliditetom u društvu u kojem se bore i pokazuju da su vrijedne i jednako sposobne kao i ostali članovi društva. Isto tako, naglasio je podršku Koprivničko – križevačke županije svim udrugama te pozvao sve da ustraju u aktivnostima kako bi se olakšao život osobama s invaliditetom.

U ime grada Koprivnice obratila se i uputila čestitke zamjenica gradonačelnice Melita Samoborec.

Djeca COOR-a „Podravsko sunce“ pripremila su i kratki prigodni program u kojem su izveli dvije recitacije i otpjevali himnu „Podravskog sunca“ te eko himnu „Zelenu pjesmu“ koju je napisao Pajo Kanižaj.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.