Županijska turistička zajednica održala konferenciju za novinare

Konferencija za novinare Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije održana je u četvrtak, 3. travnja u prostorijama PORA-e. Osim predsjednika županijske TZ župana Darka Korena i direktora TZ Zdravka Mihevca na konferenciji su bili i neki od umjetnika koji su zaslužni za oslikavanje velikih pisanica. Jedan od njih, Stjepan Pongrac istaknuo je kako u početku nisu niti sanjali rezultate koje je kasnije postigao ovaj projekt jer je prvotna ideja bila da pisanica bude samo ukras koprivničkog gradskog trga.

Župan Darko Koren naglasio je kako je ovaj projekt u potpunosti ispunio ciljeve i očekivanja, a to su promocija naivne umjetnosti u Europi, ali i šire. Tako će se ove godine naiva promovirati u Rigi – ovogodišnjoj europskoj prijestolnici kulture, Parizu, Kotoru, Belišću, itd. kamo pisanice odlaze sljedeći tjedan.

Članovi TZ ovom su prilikom po prvi put predstavili suvenir „Pisanice od srca“, a to su male soljenke i paprenke koje su oslikali slikari podravske naive. Svaki suvenir je drugačiji, unikatan, a prvih stotinu soljenki i paprenki oslikali su Zlatko Štrfiček, Zdravko Šabarić i Stjepan Pongrac.

Odsjek za komunikacije i protokol