Županijska izložba vina održat će se 5. i 10. svibnja

Organizacijski odbor 15. po redu Županijske izložbe vina Koprivničko-križevačke županije u utorak, 25. travnja održao je svoju drugu sjednicu gdje je usvojen hodogram aktivnosti te je dogovoreno kako će se Izložba održati 5. i 10. svibnja, uz domaćinstvo Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja „Fran Galović“.

U petak, 5. svibnja program će se održati u Domu Kulture u Starigradu s početkom u 19 sati,  a na rasporedu je dodjela zlatnih diploma vinima i nagrade gradonačelnikovo vino 2017., nagrade će primiti i najbolji hobisti, kao i najbolje ocjenjeno predikatno vino, a proglasit će se i šampion Izložbe. Također, za posjetitelje je predviđena i degustacija vina.

U srijedu, 10. svibnja program započinje u 16,00 sati u dvorani Podravkinog rekreacijskog centra Štagelj u Starigradu, gdje će se dodijeliti nagrada “ŽUPANOVO VINO 2017.“, dok će posjetitelji ponovno moći uživati degustaciji vina, kao i gastronomskoj ponudi Podravkinih promotora kulinarstva, koja je ujedno i generalni sponzor Izložbe.

Ukupno je primljeno 178 uzoraka vina, zlatna odličja dobilo je njih 45, srebrna 80, a brončana 38. Priznanja je dobilo četiri vina, a njih 11 nije zadovoljilo kriterije.

Služba ureda župana