Županijska delegacija položila vijence povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana

Na koprivničkom Gradskom groblju „Pri Svetom Duhu“ kod Velikog križa danas su povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana i u organizaciji Koprivničko-križevačke županije položeni vijenci i zapaljene svijeće u spomen na stradale hrvatske branitelje i civilne žrtve iz Domovinskog rata.

U ime Koprivničko-križevačke županije vijenac su položili zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak te član Županijske skupštine i potpredsjednik županijskog Odbora za branitelje Ernest Forjan.

Vijence su položili i predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja Područnog odjela Koprivnica, predstavnici županijskih udruga stradalnika iz Domovinskog rata, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova te Grada Koprivnice. Počast paljenjem svijeća odali su ratni zapovjednici i predstavnici županijskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Molitvu i blagoslov predvodio je velečasni Ozren Bizek.

Nakon polaganja vijenaca služena je sveta misa zadušnica za stradale branitelje i civilne žrtve u crkvi sv. Nikole u Koprivnici, kojoj su u ime Županije prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, potpredsjednik županijskog Odbora za branitelje Ernest Forjan i pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek.

Spomenimo i kako su mobilni timovi Koprivničko-križevačke županije, MORH-a, MUP-a i Područnog odjela Koprivnica Ministarstva hrvatskih branitelja zapalili svijeće na svim mjesnim grobljma na području županije braniteljima koji su smrtno stradali u obrani suvereniteta Republike Hrvatske.

 

Služba ureda župana