Županiji priznanje Hrvatskog paraolimpijskog odbora za pomoć u organizaciji 16. IBSA EP u kuglanju za slijepe

U kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu održano je svečano proglašenje najuspješnijih sportaša Hrvatskog paraolimpijskog odbora za 2016. godinu kojemu je prisustvovao i župan Darko Koren.

Župan je na održanoj svečanosti preuzeo i posebno priznanje koje je Koprivničko-križevačka županija dobila za pomoć u organizaciji 16. IBSA EP u kuglanju za slijepe 2016. godine održano u Koprivnici, ali bila je to prilika i za podjelu priznanja najboljim sportašima s invaliditetom.

Najboljim sportašima s invaliditetom za 2016. godinu u izboru Hrvatskog paraolimpijskog odbora proglašeni su osvajačica zlatne medalje u skoku u dalj na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru Mikela Ristoski i osvajač srebra u skoku u dalj na POI u Rio de Janeiru Zoran Talić.

Stolnotenisačice Anđela Mužinić i Helena Dretar Karić, osvajačice prve ekipne srebrne medalje za Hrvatsku na POI u Riju, najuspješnija su ekipa u protekloj godini, dok je priznanje za najboljeg stručnog djelatnika dobila glavna trenerica ženske stolnoteniske reprezentacije Mirela Šikoronja Ivančin.

Sportski ribolovac Željko Kljajić nagrađen je za najboljeg sportaša u neparaolimpijskim sportovima, a kod sportašica nagrada je pripala kuglačici Petri Deši.

Nagradu za uspješne mlade sportaše s invaliditetom dobili su  Eva Goluža, Lovro Dokić, Dominik Počekal i Matej Petrlić.

Također su dodijeljena i priznanja za medijsku promociju koju su dobili glavni i odgovorni urednik Sportskih novosti Mario Zorko, urednik i voditelj emisije Sport Nedjeljom Z1 Ante Breko te novinarke sportskog programa HRT-a Tea Rožman Svedrović i Lana Frančić.

Na kraju svečanosti Hrvatski paraolimpijski odbor dodijelio je zahvalnice za izvještavanje s 15. Ljetnih paraolimpijskih igara Rio 2016. koje su primili urednik foto agencije HINA Damir Senčar, novinar HINA-e Denis Lugarić, novinar sportskog programa HRT-a Danijel Križ i snimatelj HRT-a Bojan Draksler.

Važno je naglasiti kako su hrvatski sportaši s invaliditetom u protekloj godini osvojili ukupno 230 medalja na međunarodnim natjecanjima, pri čemu 101 zlatnu, 65 srebrnih i 64 brončane uz pet svjetskih rekorda.

Koprivničko-križevačka županija čestita svim sportašicama i sportašima na osvojenim nagrada te želi još uspješniju 2017. godinu.

Služba ureda župana

Izvor fotografije: hpo.hr