Županiji prestižno priznanje za projekt „Nisi sam“

Koprivničko-križevačka županija dobitnik je ovogodišnjeg priznanja za najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice.

Riječ je o projektu „Nisi sam“ kojem je Županija nositelj a provodi se preko Savjeta za prevenciju kriminaliteta, uz angažman policijskih službenika iz Policijske uprave koprivničko-križevačke. Cilj projekta je zaustavljanje nasilja među djecom i mladima te je iznimno dobro primljen u lokalnoj zajednici.

Priznanje su u ponedjeljak 13. svibnja  u prostorijama Policijske uprave koprivničko-križevačke primili župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal, a uručio im ga je načelnik Policijske uprave Darko Rep zajedno sa službenicama Majom Vrbek i Tatjanom Židov. Ovo prestižno priznanje Koprivničko-križevačkoj županiji su dodijelili Hrvatski forum za urbanu sigurnost i časopis Zaštita.

Župan Koren je primajući priznanje izrazio svoje zadovoljstvo provedenim projektom te naglasio da je sinergija lokalne zajednice i institucija garancija uspješnosti, ali i sigurnije zajednice. Kako je upravo sigurnost iznimno važna, najavljena je i moguća nova suradnja jer je cilj preventivnih programa upravo prepoznavanje i detektiranje problema i njegovo rješavanje, a ne okretanje glave.