Županiji i ove godine odobren projekt pomoćnika u nastavi „Prilika za sve 2“

Koprivničko-križevačkoj županiji odobren je za sufinanciranje projekt „Prilika za sve 2“ kojim će se zaposliti 37 pomoćnika u nastavi za ukupno 50 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je Županija osnivač u školskoj godini 2016./2017.

Ovim projektom osigurat će se stručna podrška učenicima s teškoćama u razvoju kako bi se ravnopravno uključili u rad i obrazovni sustav što značajno doprinosi cjelokupnom razvoju, kao i razvoju sposobnosti i vještina, utječe na povećanje socijalizacije u društvu te dovodi do kasnijeg lakšeg osamostaljivanja i snalaženja u svakodnevnom životu tih učenika.

Nositelj projekta je Koprivničko-križevačka županija dok su partneri u projektu PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te 16 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je Županija osnivač.

Ukupna vrijednost projekta je 2.034.335,45 kuna, a odobreno je 1.932.618,67 kuna što sukladno kriterijima natječaja predstavlja 95 posto bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu aktivnosti tijekom sljedećih 12 mjeseci.

Služba ureda župana

logo_EU_prilika