Županija za sufinanciranje programa ustanova i udruga iz područja kulture te projekte vjerskih zajednica osigurala 1,3 milijuna kuna  

U prostorijama Županijske uprave u proteklih nekoliko dana traje potpisivanje ugovora o korištenju sredstava Proračuna Koprivničko-križevačke županije za sufinanciranje programa i projekata udruga i ustanova iz područja kulture te vjerskih zajednica u 2020. godini. Ove godine Županija sufinancira 80 projekata i programa iz područja kulture te uz redovno financiranje rada bibliobusne službe gradskih knjižnica u Koprivnici i Križevcima te rada Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama izdvaja 1.320.000 kuna.

Ugovore s predstavnicima ustanova, udruga i vjerskih zajednica potpisao je župan Darko Koren koji je tom prilikom naglasio važnost koju  Koprivničko –križevačka županija, bogata kulturnom baštinom i tradicijskom kulturom, posvećuje razvoju tog vrlo važnog segmenta društva.

„Uz ustanove u kulturi, promicanju kulture značajno doprinose i udruge civilnog društva, osobito u području razvoja kulturno-umjetničkog amaterizma, očuvanja tradicijske kulture i kulturnog identiteta Koprivničko-križevačke županije. Na to smo ponosni te značajnim  financijskom doprinosom sudjelujemo svake godine kako bi udrugama, ustanovama i vjerskim zajednicama pomogli u realizaciji projekata koje su kandidirali na natječaju. Osigurali smo preko 1,3 milijuna kuna u što je uključeno i redovno financiranje rada  Galerije u Hlebinama te rada bibliobusne službe u Koprivnici i Križevcima. Sukladno prilikama i mogućnostima pratimo sve te potrebe i vjerujem kako ćemo i ove godine na tom polju učiniti mnogo unatoč ovim izvanrednim okolnostima“, kazao je župan prilikom potpisivanja ugovora.

Služba ureda župana