Županija za rekonstrukciju grijanja i energetskih vodova u koprivničkoj Srednjoj i Obrtničkoj školi izdvojila 1,3 milijuna kuna  

Nastavljaju se radovi na obnovi školske infrastrukture u školama kojima je osnivač Koprivničko-križevačka županija  kojima se uvelike poboljšavaju materijalni uvjeti za učenike i nastavnike u nadolazećoj školskoj godini. U tijeku su tako i radovi  rekonstrukcije centralnog grijanja Srednje škole Koprivnica te glavnih energetskih vodova Srednje i Obrtničke škole Koprivnica koje je danas obišao župan Darko Koren sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem i pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Anom Mušlek.

O radovima i investiciji ukupne vrijednosti 1.344.704 kuna koji su u potpunosti financirani sredstvima Koprivničko-križevačke županije, župana su izvijestili ravnateljica Srednje škole Koprivnica Manuela Gregurić i ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić. Zahvalili su Županiji na financijskoj pomoći u projektima te izrazili zadovoljstvo što će rekonstrukcijom cijevne mreže centralnog grijanja i glavnih energetskih vodova boravak u školskim prostorima biti još ugodniji. „Hvala Županiji što je omogućila rekonstrukciju kojom će se stvoriti još bolji uvjeti rada“, kazala je ravnateljica Gregurić te dodala kako će sve biti spremno za početak nastave, a ravnatelj Martić je kazao: „Sretni smo što naš osnivač kontinuirano prati sve naše potrebe, ova će investicija smanjiti troškove energenata i najvažnije, olakšati rad učenika i nastavnika“.

Župan je istaknuo kako se radi o vrlo značajnom ulaganju kojem se pristupilo zbog dotrajalosti postojećeg sustava grijanja kao i zbog potrebe zamjene spomenutih energetskih vodova. Dodao je kako je  investicija iznimno vrijedna jer u objektu zajednički djeluju Srednja škola Koprivnica kao najveća škola u županiji i Obrtnička škola, a koje ukupno pružaju školske programe i zanimanja za oko 1300 učenika.

Poboljšanje materijalnih uvjeta, posebno ovako značajnim zahvatima, naša je zadaća te u skladu s mogućnostima kontinuirano nastojimo djelovati na što bolji i kvalitetniji način kako bi korist za učenike i nastavnike bila što veća. Sama činjenica da smo izdvojili 1,3 milijuna kuna za ove radove, dovoljno govori o našoj ozbiljnosti i želji da uvjeti rada i boravka u školama budu što bolji, jer oni u konačnici potiču učenike da ulože još više truda i angažmana u svladavanju školskih obaveza“, kazao je župan te podsjetio kako je prije nekoliko godina Županija u energetsku obnovu zgrade,  kojom se postavila nova energetska ovojnica i izmijenila vanjska stolarija, uložila 5.5 milijuna kuna.

Županijska uprava nastavlja i s drugim važnim projektima u području obrazovanja, dodao je župan te istaknuo da je tijeku izrada projektno-tehničke dokumentacije za projekt Centra kompetentnosti ukupne vrijednosti 60 milijuna kuna u kojem sudjeluje koprivnička Obrtnička škola te partneri iz Strukovne škole Đurđevac, a koji će se uz unaprjeđenje infrastrukture i strukovnih zanimanja omogućiti razvoj novih zanimanja na tržištu rada.

„Važno je naglasiti kako su za realizaciju ovog važnog projekta vrijednog 60 milijuna kuna osigurana sredstva iz europskih fondova  preko natječaja resornih ministarstava. Prošli mjesec smo u Općini Sveti Ivan Žabno potpisali i prvi ugovor u sklopu programa izgradnje školskih sportskih dvorana u pet općina Koprivničko-križevačke županije kojim će Županija u suradnji s jedinicama lokalne samouprave izgraditi  moderne i multifunkcionalne dvorane. Radi se o investicijskom ciklusu od preko 70 milijuna kuna kojim ćemo značajno povećati standard života u ruralnim područjima“, napomenuo je župan na kraju obilaska.

Služba ureda župana