Županija u Opću bolnicu uložila preko 4,6 milijuna kuna kroz različite programe

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa suradnicima u srijedu, 17. studenog, posjetio je Opću bolnicu „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici. U prostorijama Uprave bolnice županu je prezentirana analiza rada Opće bolnice i ostvareni rezultati u prvih deset mjeseci 2010. godine. Prezentaciji su, uz stručni bolnički tim, bili prisutni i zamjenik župana Ivan Pal, predsjednica Upravnog vijeća dr. Karmen Antolić i predsjednik Stručnog vijeća dr. Franjo Husinec. 

Dr. Slavetić je navela kako je dug bolnice smanjen za oko 20 milijuna, što je veliki uspjeh u odnosu na ostale slične institucije. Iz sredstava Županije je financiran informacijski sustav, novi dijelovi kotlovnice, digitalni rendgenski aparat kao i aparati za laparoskopiju, a ukupan iznos tih investicija premašuje 4,6 milijuna kuna. Opća bolnica Dr. Tomislav Bardek jedina je takva ustanova koja posjeduje akreditaciju za laboratorij, a nedavno je dobila i certifikat za kvalitetu upravljanja sustavom. Budući planovi obuhvaćaju dodatno opremanje rendgena, ali i edukaciju stručnih kadrova koji će raditi na vrhunskim uređajima u kojima je digitaliziran nalaz te time i poboljšana mogućnost dijagnosticiranja.

Župan Darko Koren izrazio je zadovoljstvo iznesenim rezultatima te se u pratnji liječnika i ravnateljice uputio u obilazak novog očnog odjela, rendgena i sustava u kotlovnici.