Županija sufinancira rekonstrukciju kotlovnice za OŠ „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski

U Županijskoj upravi potpisan je Ugovor o javnoj nabavi radova rekonstrukcije kotlovnice Osnovne škole „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski ukupne vrijednosti preko milijun kuna.

Ovaj ugovor potpisali su župan Darko Koren i Đuro Kucelj, predstavnik zajednice ponuditelja Komfort d.o.o. i Instalacije Horvat d.o.o. , te uključuje građevinsko obrtničke radove, radove na vodovodu i kanalizaciji, elektroinstalacije i strojarske instalacije.

Važno je napomenuti da će se postojeća plinska kotlovnica u sklopu Osnovne škole „Prof. Blaž Mađer“ Novigrad Podravski rekonstruirati, zamijenit će se kotlom na biomasu, a uz rekonstrukciju planirana je i izgradnja podzemnog toplovoda kojim kotlovnica Škole opskrbljuje toplinskom energijom školsku sportsku dvoranu i dječji vrtić „Fijolica“.

Cilj projekta je primjena obnovljivih izvora energije, ukupno smanjenje troškova za toplinsku energiju te smanjenje onečišćenja atmosfere smanjenjem emisije CO2. Potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik župana Darko Sobota, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki  te viša savjetnica za provedbu kapitalnih projekata u školstvu Ana Mušlek.

Služba ureda župana