Županija sufinancira izradu Elaborata o tehničko-tehnološkom rješenju čokolaterije socijalnog poduzeća Hedona

U središtu Županijske uprave u petak, 18. prosinca, župan Darko Koren i direktorica Hedone d.o.o. Gorana Katalenić potpisali su ugovor o sufinanciranju Elaborata o tehničko-tehnološkom rješenju čokolaterije socijalnog poduzeća Hedona d.o.o.

Ovim ugovorom, Koprivničko-križevačka županija će sufinancirati izradu elaborata sa 50 posto vrijednosti odnosno 15 tisuća kuna iz izvornih županijskih sredstava. Sredstva će biti dodijeljena sukladno aktivnosti 100089 Poticanje istraživanja i razvoja poljoprivredi.

Naime, križevačka čokolaterija planira useljenje u prostore Tehnološkog parka u Križevcima što će značajno doprinijeti daljnjem razvoju novih tehnologija, a time i stvaranju novih linija proizvoda.

Socijalno poduzeće Hedona d.o.o. osnovala je Udruga osoba s invaliditetom Križevci na čelu s predsjednikom Petrom Gatarićem 2013. godine i prvo je u Hrvatskoj kao takvo poduzeće koje zapošljava osobe s invaliditetom. Zanimljivo je da se svi proizvodi rade ručno, a poduzeće trenutno ima zaposleno 9 osoba. Selidbom u nove prostore, u Hedoni planiraju nova zapošljavanja osoba s invaliditetom što će im pomoći u razvoju njihovih kompetencija naglasila je direktorica Katalenić.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.