Županija sufinancira izgradnju vodocrpilišta Đurđevac 2

 Zamjenik župana Darko Sobota i Marijan Štimac, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju prisustvovali su potpisivanju ugovora između tvrtke Komunalije d.o.o. i izvođača radova zajednice ponuditelja Bistra d.o.o. iz Đurđevca, PTMG d.o.o. iz Gornjeg Stupnika i Komunalnih usluga Đurđevac d.o.o.
Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju novog vodocrpilišta u Đurđevcu iznosi oko 6,6 milijuna kuna od čega će 80 posto sredstava osigurati Hrvatske vode, 10 posto Koprivničko-križevačka županija te 10 posto Grad Đurđevac, općine s distributivnog područja i Komunalije.

O sufinanciranju i ovog projekta od strane Županije te o značaju projekta za područje đurđevačke Podravine govorio je zamjenik Sobota: „Ovaj bazen na istočnom dijelu Županije je najkvalitetniji i najizdašniji u Hrvatskoj te po kvaliteti, snazi i mogućnostima peti u Europi. Županija će sufinancirati od Gradskog dijela pola iznosa odnosno od kompletnog iznosa deset posto kako bi olakšala Gradu i JLS-ima da seinvesticija provede“. Na kraju je zamjenik čestitao svim dionicima na uspješnom projektu te potvrdio financijsku podršku i praćenje projekta od strane Županije.

Izgradnjom vodocrpilišta čiji radovi bi trebali završiti do kraja godine osigurat će se opskrba vodom za vovoopskrbno područje Komunalija Đurđevac i za dio Bjelovarsko-bilogorske županije.Trenutno je u izgradnji spojni cjevovod za uključivanje novog vodocrpilišta, vrijednosti oko 2,2 milijuna kuna.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.