Županija sudjeluje u ekološkom projektu NATREG

Zavod za prostorno uređenje Koprivničko-križevačke županije i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Koprivničko-križevačke županije kao partneri sudjeluju u projektu NATREG, Transnacionalnom programu South East Europe. Vodeći partner u projektu je Zavod Republike Slovenije, a cilj ovog vrijednog ekološkog projekta je upravljanje u zaštićenim područjima.

Svaki partner predložio je pilot područje na kojem će se izrađeni menadžment plan projekta primijeniti. Za Koprivničko-križevačku županiju kao pilot područje je izabran preventivno zaštićeni regionalni park Drava-Mura. Kroz projekt će se dobiti alati za evaluaciju prirodnih resursa u svrhu ekonomskog razvoja u skladu s održivim razvojem.

Zbog boljeg upoznavanja područja u ponedjeljak, 30. kolovoza, organizirana je plovidba Dravom od Donje Dubrave do Ješkova, čemu su se pridružili župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota. Projekt NATREG danas je nastavljen prezentacijama, stručnim predavanjima i radionicama koje se održavaju u Novom Virju.