Županija sudjelovala na završnoj konferenciji projekta „ Želim znati kako imati“

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice u ponedjeljak  26. kolovoza  održala je završnu konferenciju projekta „ Želim znati kako imati“ u kojem je partner i Koprivničko-križevačka županija. U ime Županije konferenciji je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek koja je istaknula kako Županija Udruzi i projektima koje provodi pruža  podršku već niz godina,  a posebno projektima izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja.

Predsjednica Udruge Marija Mraz kazala je kako je glavni cilj projekta bio razvijanje svijesti kod osnovnoškolaca o toleranciji i prihvaćanju različitosti, a korisnici su bili učenici i učitelji Osnovne škole Koprivnički Ivanec, članovi Udruge, te zaposlenici ustanova koje skrbe direktno ili indirektno o djeci i osobama s invaliditetom. U sklopu projekta su provedene brojne aktivnosti te kreativne radionice,kojima su korisnici dobili informacije o poboljšanju kvalitete života, unaprjeđenju životnih vještina, stvaralaštva i poduzetničkih vještina te povećali razinu osviještenosti učenika i mladih o aktivnom građanstvu i potrebama osoba s invaliditetom.

Uz Koprivničko-križevačku županiju, partneri na projekt su bili Osnovna škola Koprivnički Ivanec i Općina Koprivnički Ivanec, a sredstva za provođenje su odobrena na Natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području izvaninstitucionalnoga odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2018./2019.

Izvor fotografija: Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice

Služba ureda župana