Županija srednjim školama osigurala zaštitne maske i dezinficijens za održavanje mature i obrane završnih radova

U prostorijama Županijske uprave u srijedu, 27. svibnja je održan radni sastanak s ravnateljima srednjoškolskih ustanova Koprivničko-križevačke županije na kojemu su podijeljene zaštitne maske i dezinficijens za održavanje mature i obrane završnih radova. Sastanak je vodio zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je istaknuo kako je Županija uz zaštitna  sredstva osigurala sve potrebne uvjete kako bi učenici i nastavnici bili sigurni i zaštićeni, a nadolazeće aktivnosti u školama se odvijale u skladu sa svim zdravstvenim uputama i protokolima.

Zamjenik Ljubić uputio je i apel ravnateljima u vezi završetka nastave i potencijalnih organiziranja proslava napomenuvši kako je u ovom trenutku najvažnije da svi poštuju epidemiološke mjere i koncentriraju se na završetak školske godine koja je protekla u izvanrednim okolnostima. „Najvažnije je da državna matura i obrana završnih radova proteknu u najboljem redu te da učenici svoj put nastave daljnjim školovanjem upisom na željene fakultete ili pronalaskom zaposlenja. Sve ostalo pa i proslave završetka školovanja mogu doći kasnije kad mjere još više popuste. Pozivamo sve maturante da budu odgovorni u svojem ponašanju“, napomenuo je zamjenik župana.

Ravnatelji škola su zahvalili na doniranim zaštitnim sredstvima i primjercima Vodiča kroz srednje škole te kazali kako su škole sve aktivnosti za održavanje mature i obrane završnih radova usklađene sa svim epidemiološkim mjerama i protokolima. Sastanku s ravnateljima su uz zamjenika župana prisustvovale i pročelnica Upravnog odjela  za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te pročelnica Službe ureda župana Melite Ivančić.

Služba ureda župana