Županija se uključuje u projekt „Sretna djetelina s četiri lista“

Radi uključivanja Koprivničko-križevačke županije u međunarodni projekt „Sretna Djetelina s Četiri Lista“ župan Darko Koren danas putuje u Salzburg (Austrija). Cilj projekta je stvoriti pozitivno ozračje među građanima radi proširenja Europske unije na zemlje jugoistočne Europe, a trajat će od 1. rujna 2010. do 30. studenog 2011.

Projekt „Sretna Djetelina s Četiri Lista“ podržan je od strane Europske Unije, te su sve aktivnosti u njemu financirane uz pomoć Europske komisije. Događaji koji će zaokružiti projekt bave se emocionalnim i kulturnim različitostima Europe, regionalnim identitetom, iskustvima unutar Europske Unije i očekivanjima budućih članica.

U projekt se uključuju regije i lokalne uprave iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Mađarske i Slovenije, a od hrvatskih županija u projekt ulaze Koprivničko-križevačka, Varaždinska, Međimurska i Krapinsko-zagorska županija.  

Pripremni sastanak u vezi početka projekta biti će održan u četvrtak, 17. lipnja, kad će se u Glavnom uredu Instituta Europskih regija u Salzburgu susresti predstavnici svih regija sudionika. Župan Darko Koren sudjelovat će na otvorenju i radnoj diskusiji, te će to biti još jedna od prilika za međuregionalnu suradnju i povezivanje.