Županija se predstavila na večeri Udruge hrvatskih poduzetnika u Beču

Župan Darko Koren sa suradnicima prisustvovao je večeri Udruge hrvatskih poduzetnika u Beču prilikom čega je pozvao poduzetnike iz Beča i Austrije na ulaganje u poduzetničke zone na području Koprivničko-križevačke županije.

Večera je okupila tristotinjak uzvanika iz gospodarskog i političkog života grada Beča i Austrije, kao i goste i visoke uzvanike iz Republike Hrvatske te Bosne i Hercegovine, ali i Njemačke i drugih europskih zemalja, a zadovoljstvo i zahvalnost na pozivu za sudjelovanje na ovoj večeri uputio je župan te dodao:

 „Zahvaljujem se na mogućnosti da budemo ponosni pokrovitelj ovog programa. Naša je županija jedna od manjih, ali je po svom gospodarskom prosperitetu jedna od najuspješnijih hrvatskih županija. Ono što nas čini jakim svakako je prehrambena industrija i naša kompanija Podravka kao i poljoprivreda koja se na nju oslanja.“

Župan je istaknuo kako je Udruga hrvatskih poduzetnika važna spona između gospodarstava u Austriji i Hrvatskoj te kako je ova večer stvorila plodno tlo za ostvarivanje poslovnih interesa.

Prisutnima se obratio i predsjednik Udruge hrvatskih poduzetnika u Beču Anto Sluganović  koji je sve srdačno pozdravio, a pozdravima se pridružio i Josip Juratović, predstavnik iz Njemačkog parlamenta koji je posebno zadužen za odnose na zapadnom dijelu Balkana: „Ova Udruga uzoran je primjer koji igra važnu ulogu u jačanju gospodarstva između Hrvatske i Bosne i Hercegovine te Hrvata u Austriji te je s ponosom istaknuo svoje podravske korijene“.

poduzetniciBec2016 (8)Da je Udruga hrvatskih poduzetnika važna spona između Austrijanaca i Hrvata naglasio je i veleposlanik Bosne i Hercegovine u Republici Austriji Tomislav Leko, a večeri su pored brojnih gostiju i uzvanika prisustvovali i Erhard Busek bivši austrijski vicekancelar,  dopredsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine i zastupnik u Saboru Republike Hrvatske Božo Ljubić, hrvatska veleposlanica u Republici Austriji Vesna Cvjetković, biskup kotorski mons. Ilija Janjić zatim zastupnici Bečkog pokrajinskog parlamenta Kurt Stürzenbecher i Gerald Ebinger, zastupnik Bečke gospodarske komore Davor Sertić kao i zastupnik Austrijskog parlamenta Nikolaus Berlakovich.

U bečkom Kursalonu osim na samoj večeri, Županija se predstavila i na izložbenom prostoru na kojem su održane prezentacije o mogućnosti ulaganja u poduzetničke zone, ulogu regionalnog koordinatora PORE Razvojne agencije te turistički potencijali koje je predstavila županijska Turistička zajednica, a tijekom večeri posluživalo se Županovo vino i vino Vinarije Kostanjevec.

Svake godine na večeri Udruge hrvatskih poduzetnika sudjeluju poslovni partneri članova Udruge te predstavnici političkog života kao i uzvanici i poduzetnici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te drugih europskih zemalja, a večer predstavlja priliku za upoznavanje i umrežavanje.

Služba ureda župana

Izvor slika: www.kroativ.at