Županija se predstavila na Sajmu EU fondova

U subotu, 10. studenoga u sklopu 21. Obrtničkog i gospodarskog sajma i Regionalnih dana EU fondova, župan Darko Koren u Križevcima je otvorio Sajam EU fondova na kojemu su, između ostalih, predstavljeni najvažniji projekti Županije i PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije.

Organizator Sajma EU fondova bilo je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a u svom obraćanju okupljenima, župan je kazao kako na području Županije ima sjajnih primjera korištenja EU sredstva, koja su snažan poticaj u radu za poduzetnike i obrtnike.

Među županijskim projetima izdvojeni su POZDRAV, Prilika za sve 3, Svi u školi, svi pri stolu 2 i Amazon of Europe Bike Trail, a dodavši kako se EU projektima želi utjecati na gospodarski rast i nova zapošljavanja, župan je istaknuo: „Željeli smo u sklopu ovog Sajma ukazati na činjenicu koliko je važno korištenje EU fondova, što je i glavna tema. Već više od 20 godina nastojimo pomoći našim poduzetnicima i obrtnicima u omogućavanju novih poslovnih kontakata i razvoju poslovanja, pri čemu je ključan taj nesporedan kontakt i prijenos informacija. Križevci se mogu pohvaliti kako su najuspješniji grad u Hrvatskoj u korištenju EU sredstava, čestitam svima koji su tome doprinijeli te neka i nadalje budu tako vrijedni. Zahvaljujem Ministarstvu što je upravo Križevce izabralo za domaćina te vam želim mnogo novih i korisnih znanja. “

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn također je poželio dobrodošlicu sudionicima Sajma, kazavši kako se ponose svojim rezultatima u povlačenju EU sredstava te kako su na raspolaganju svima zainteresima koji imaju pitanja ili nedoumice.

Na Sajmu se moglo upoznati poduzetnike koji su pojasnili načine na koje su ostvarili svoje poslovne ideje i unaprijedili poslovanje uz pomoć sredstava iz EU fondova, a ova je manifestacija imala za cilj javnosti na razumljiv i pristupačan način približiti informacije o financiranju iz fondova EU. U sklopu Sajma moglo se i kupiti te degustirati proizvode, održana je i EU pitalica s nagradama, a svi zainteresirani mogli su dobiti besplatne edukacije o ovoj važnoj temi.

Cilj organizatora je proći cijelu Republiku Hrvatsku i pojasniti koje su to prilike i mogućnosti koje postoje u korištenju EU fondova i potaknuti građane da se odvaže realizirati svoje poslovne ideje.

Manifestaciji je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima, predstavnici PORA-e te drugih institucija.

Služba ureda župana