Županija raspisala natječaje za sufinanciranje programa i projekata udruga u vrijednosti 725 tisuća kuna

Koprivničko-križevačka županija raspisala je natječaje za sufinanciranje programa i projekata udruga s područja županije kojima će uvelike pomoći u njihovu radu te time nastavlja s aktivnim provođenjem mjera socijalne politike i skrbi. Udruge se mogu javiti na natječaje koji obuhvaćaju nekoliko područja, a ukupna vrijednost sufinanciranja programa i projekata iznosi 725 tisuća kuna.

Za udruge koje su programski i projektno usmjerene na rad u području zdravstva i brige o osobama s invaliditetom planirana vrijednost Natječaja iznosi 150.000 kuna pri čemu je najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu  1.000 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 20.000 kuna. Udruge s područja odgoja, obrazovanja i  ostalih aktivnosti i ove godine mogu prijaviti projekte u  tri prioritetna područja:  rad s djecom i mladima, rad udruga žena s ciljem aktivnog uključivanja žena u društvenu zajednicu te rad ostalih udruga čiji su programi, projekti i aktivnosti od interesa za Koprivničko-križevačku županiju. Ukupno planirana vrijednost Natječaja je 115.000 kuna, najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1.000 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 5.000  kuna.

Natječaj je raspisan i za sufinanciranje programa i projekata udruga umirovljenika u 2021. godini kojima se unaprjeđuje kvaliteta života umirovljenika i osoba treće životne dobi. Vrijednost Natječaja je 220.000 kuna,  najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1.000 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 50.000  kuna. Financijska podrška je osigurana i za programe i projekte koji doprinose razvoju u području rada s hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Ukupna planirana vrijednost Natječaja je 240.000 kuna, najmanji iznos financijskih sredstava koji se može prijaviti i ugovoriti po pojedinom projektu je 1.000 kuna, a najveći iznos po pojedinom projektu je 80.000  kuna.

Rok za podnošenje prijedloga projekata i programa  za sva navedena područja je 19. veljače 2021. godine do 15.00 sati, a prijave se dostavljaju isključivo na propisanim obrascima iz 2021. godine, koji su zajedno s Uputama za prijavitelje, dostupni na mrežnim stranicama Koprivničko-križevačke županije (www.arhiva.kckzz.hr).

Služba ureda župana

Izvor fotografije: pixabay.com