Županija prijavljuje projekt „Siguran prijevoz djece u vozilima“ za dodjelu godišnje nagrade za najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice

U sklopu osme regionalne konferencije o sigurnosti gradova SIGG 2016. Koprivničko – križevačka županija prijaviti će jedinstveni projekt „Siguran prijevoz djece u vozilima“ za dodjelu godišnje nagrade za najbolji projekt sigurnosti lokalne zajednice. O prijavi samog projekta razgovarali su zamjenik župana Ivan Pal, Ivanka Vusić iz PU koprivničko – križevačke i Stjepan Behin, viši stručni suradnik za poslove zaštite i spašavanja.

Riječ je o preventivnoj akciji koju zajednički organiziraju Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije i Odsjek za sigurnost prometa na cestama Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije uz podršku tvrtke BeSafe i udruge RODA.

U listopadu 2014. godine pokrenuta je preventivna akcija, a provodi se na području cijele Koprivničko – križevačke županije do kraja listopada ove godine. Cilj provođenja akcije je povećati stupanj sigurnosti prometa na cestama, smanjiti broj nastradale djece te podizanje svijesti o važnosti korištenja autosjedalica i sigurnosnog pojasa.

baby fitness, 24.10.2014. - bazeni cerine-mU sklopu akcije provode se različite aktivnosti u sklopu edukativnih predavanja koja se održavaju u rodilištu Opće bolnice Koprivnica, dječjim vrtićima i polaznicima „male škole“, u sklopu radionica u gradskim knjižnicama, bazenima Cerine, ali i na info-točkama na kojima se ukazuje na opasnost od nepravilnog odnosno nekorištenja autosjedalica i sigurnosnog pojasa pregledom autosjedalica.

Koprivničko-križevačka županija i Policijska uprava koprivničko-križevačka objavom priopćenja na službenim web stranicama te održavanjem radio emisija također ukazuju na važnost sigurnosti djece u vozilima.

U suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije izrađena je i naljepnica „Dijete u autu“ te su nabavljene brošure udruge RODA – „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“ koje su namijenjene sadašnjim i budućim roditeljima.

Sljedeća akcija održat će se 25. veljače 2016. godine u dječjem vrtiću Ždala od 10 sati.

Služba ureda župana