Županija prihvatila pokroviteljstvo nad obilježavanjem 40. obljetnice koprivničke i 10. obljetnice križevačke Bibliobusne službe

U prostorima Županijske uprave u utorak, 19. veljače zamjenik župana Ratimir Ljubić sastao se s ravnateljicom Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica Dijanom Sabolović-Krajinom kako bi razgovarali o važnim obljetnicama koje se obilježavaju ove godine – 40 godina Bibliobusne službe koprivničke Knjižnice i 10 godina Bibliobusne službe Gradske knjižnice „Franjo Marković“ Križevci.

Županija je prihvatila pokroviteljstvo nad obljetnicama, a zamjenik Ljubić naglasio je odličnu suradnju s Knjižnicom, prvenstveno na osiguravanju usluge Bibliobusne službe kojim je knjižničarskim uslugama pokriveno područje cijele Županije. Uz Grad Zagreb, jedina smo županija u Hrvatskoj koja kroz koprivnički i križevački bibliobus obilazi sve općine na svom području, a uključeno je čak dvije i pol tisuće korisnika. Obzirom da brojna mjesta nemaju općinske knjižnice, ta je usluga prvenstveno od koristi najmlađima u smislu poticanja čitalačkih navika i ljubavi prema knjizi.

Ravnateljica Sabolović-Krajina zahvalila je Županiji na podršci i suradnji te je naglasila kako će u sklopu obilježavanja obljetnica biti organizirane izložbe i razne posjete, a središnja proslava bit će stručni skup „Inkluzivne usluge pokretnih knjižnica“ u sklopu godišnje skupštine društava knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja. Na stručnom skupu očekuje se oko stotinjak gostiju te isto toliko posjeta učenika koprivničkih škola bibliobusima koji će biti izloženi na glavnom koprivničkom trgu.

Služba ureda župana