Županija preko programa HZZ-a zaposlila 5 visokoobrazovanih osoba

U petak, 15. listopada, u prostorijama Županije prezentirana je mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vezana uz zapošljavanje visokoobrazovanih osoba bez radnog iskustva. Pročelnica HZZ-ove Područne službe Križevci Jadranka Čapalija objasnila je kako pravo uključivanja u ovu mjeru imaju osobe koje su završile fakultet, nemaju radno iskustvo, mlađe su od 29 godina, te su najmanje pola godine prijavljene kao nezaposlene.

U Koprivničko-križevačkoj županiji trenutno je pet volonterki vježbenica koje su uključene u ovu mjeru. Ugovori novozaposlenih vježbenica traju godinu dana, a za to vrijeme će od HZZ-a primati 1.600 kuna neoporezive naknade, a uplaćivat će im se i mirovinsko osiguranje. Obzirom da im volontiranje daje mogućnost da steknu osnove za polaganje državnog stručnog ispita, nove županijske djelatnice će nakon što odrade vježbenički staž biti puno konkurentnije na tržištu rada.

Župan Darko Koren čestitao je volonterkama vježbenicama, koje su svoje prve utiske podijelile s mentorima i predstavnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.