Županija povećala broj studentskih stipendija na 74, objavljen Zaključak o dodjeli stipendija

Župan Darko Koren  je u četvrtak, 10. prosinca donio Zaključak  o dodjeli studentskih stipendija studentima s područja Koprivničko-križevačke županije kojim se osiguravaju sredstva za stipendiranje 74 studenata u akademskoj godini 2020./2021.

Na Javni natječaj za dodjelu studentskih stipendija ukupno je pristiglo 202 zahtjeva te je izmijenjena Odluka o broju, visini i roku isplate stipendija za studente s područja Koprivničko-križevačke županije za akademsku godinu 2020./2021. na način da je povećan broj stipendija na 74.

Koprivničko-križevačka županija petu godinu zaredom provodi model dodjele stipendija iz županijskog Proračuna, a ove je godine osigurala čak 14 stipendija više nego prošle akademske godine, odnosno 54 više nego prve godine.

Visina stipendije je 700 kuna mjesečno, a ovim programom Županija nastavlja s kontinuiranim ulaganjem u sustav visokog obrazovanja, s naglaskom na deficitarnim zanimanjima, što je jedan od važnijih kriterija dodjele.

Nakon donošenja Zaključka o dodjeli studentskih stipendija slijedi zaključivanje pojedinačnih ugovora s kandidatima koji su ostvarili pravo na stipendiju, a potpisivanje ugovora održat će se u skladu sa svim epidemiološkim mjerama i preporukama.

Zaključak o dodjeli studentskih stipendija

Zaključak o dodjeli studentskih stipendija

 

Lista reda prvenstva

Lista reda prvenstva za dodjelu studentskih stipendija KKŽ 20-21

 

 

Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine