Županija potpisala Protokol o podršci djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima

U Maloj vijećnici Grada Križevaca održan je Okrugli stol i potpisivanje Protokola o podršci djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima.
Udruga invalida Križevci partner je Hrvatskom savezu udruga cerebralne i dječje paralize u EU projektu pod nazivom „Osnaživanje obitelji i djece s teškoćama u razvoju“ Grant ugovor broj HR.2.3.03-0012, u sklopu IPA IV. komponente “ Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza II“.
Projekt je započeo 21. lipnja 2014. i trajat će do 20. prosinca 2015. godine, a opći cilj je prevencija institucionalizacije djece s teškoćama i to razvojem socijalnih usluga na području Koprivničko-križevačke, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorske županije.
Nakon predstavljanja samog projekta i dosad ostvarenih rezultata te naglašavanja važnosti socijalnih usluga koje se pružaju obiteljima djece s teškoćama u razvoju potpisan je „Protokol o podršci djeci s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima“.
Protokol je u ime Koprivničko-križevačke županije potpisala pročelnica Upravnog odjela za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder-Vlahinja, u ime Grada Križevaca zamjenik gradonačelnika Tomislav Katanović, predsjednik Hrvatskog saveza udruga cerebralne i dječje paralize, Rafael Pejčinović i predsjednik Udruge invalida Križevci Petar Gatarić.
Glavna svrha potpisivanja Protokola je daljnja suradnja i podrška u pružanju socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.
Ostali partneri u projektu: Centar za rehabilitaciju Zagreb, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i Udruga tjelesnih invalida Bjelovar.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.