Županija ponovno domaćin Europskog rukometnog prvenstva za kadete u kategoriji do 18 godina – župan naglasio odličnu suradnju s Hrvatskim rukometnim savezom

Direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvio Njirić danas se sastao sa županom Darkom Korenom i predsjednikom Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislavom Lovkovićem, kako bi Županiji i Gradu Koprivnici ponovno ponudio domaćinstvo na Europskom rukometnom prvenstvu za kadete u kategoriji do 18 godina, koje će se održati od 10. do 20. kolovoza ove godine, ukoliko to bude moguće obzirom na epidemiološku situaciju.

Župan Koren istaknuo je kako je sport, a posebno rukomet, uvelike obilježio društveni život na ovom prostoru te je zahvalio Hrvatskom rukometnom savezu što je izrazio želju za nastavkom suradnje.

Županija je 2018. godine već bila domaćin Europskom rukometnom prvenstvu za kadete u kategoriji do 18 godina, koji je i financijski podržala, za što je primila pohvale za oodličnu organizaciju i suradnju od Hrvatskog rukometnog saveza.

Uz Koprivnicu, drugi grad domaćin Prvenstva ponovno je Varaždin, a spomenimo i uspješne organizacije prijašnja dva velika rukometna događanja – Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometašice 2014. godine i Europskog muškog kadetskog rukometnog prvenstva 2016. godine.

 

Služba ureda župana

Foto: Ilustracija – Europsko rukometno prvenstvo za kadete 2018. godine