Županija pokrovitelj manifestacije Fest jazza

Fest jazza, trodnevna međunarodna glazbena manifestacija koju organizira Jazz klub Koprivnica, svečano je otvoren na središnjem koprivničkom trgu, a publici su se prve večeri predstavili Lana Janjanin Trio te Jazz orkestar HRT-a i Mirona Hausera s projektom “Tu Fragrancia”.

Otvorenju je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je naglasio kako Županija podržava ovu manifestaciju od samog početka te kako „trud i entuzijazam organizatora koji svake godine u Koprivnicu dovode vrhunske jazz izvođače treba nagraditi“. Također je dodao kako je Fest jazza pronašao svoje mjesto u kulturnom identitetu i turističkoj ponudi Koprivnice, ali i Koprivničko-križevačke županije te je posjetiteljima poželio da uživaju u izvedbama i dobro se zabave.

Okupljenima su se obratili i gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić te predsjednik Jazz kluba Koprivnica Marin Hraščanec.

Fest jazza ove će godine ugostiti 70-ak glazbenika u 7 glazbenih sastava iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i SAD-a, a popratni sadržaji u sklopu festivala uključuju kazališnu predstavu u organizaciji Ludens Teatra, „Malu jazz školu“ u suradnji s Dječjim vrtićem Tratinčica, Festivalsku noć u Klubu MMC Koogla, Jam Corner & Poezijazz u suradnji sa Umjetničkom organizacijom Artikulacije te jutarnju jazz matineju uz 13. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije na Zrinskom trgu.

Glavni pokrovitelji manifestacije su Koprivničko-križevačka županija, Grad Koprivnica  i Ministarstvo kulture RH, a detaljan program možete vidjeti OVDJE.

Služba ureda župana