Županija podupire aktivnosti preventivne akcije „Siguran prijevoz djece u vozilima“

U sklopu preventivne akcije “Siguran prijevoz djece u vozilima“ nastavljaju se aktivnosti na području Županije, pa su u ovom tjednu održana edukativna predavanja o sigurnom prijevozu djece, korištenju autosjedalica te sigurnosnom pojasu u dječjem vrtiću Fijolica u Novigradu Podravskom te u Gradskoj knjižnici u Đurđevcu.
Službenici Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa održali su predavanja koja su namijenjena djeci i roditeljima, a poseban naglasak stavljen je na siguran način prevoženja djece u vozilima te je upravo tom prilikom ukazano na moguće opasnosti od nepravilnog korištenja autosjedalica i sigurnosnog pojasa. Nadalje, dati su i savjeti na što treba pripaziti kod kupnje novih i rabljenih autosjedalica, načinu učvršćivanja sigurnosnog pojasa i pojaseva autosjedalice te što učiniti kad dijete preraste autosjedalicu.

U organizaciji ove preventivne akcije sudjeluju Savjet za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije te Odsjek za sigurnost prometa na cestama Policijske uprave Koprivničko-križevačke županije uz podršku tvrtke BeSafe i udruge RODA.

U sklopu akcije, a u suradnji sa županijskim Savjetom za sigurnost prometa na cestama izrađena je i naljepnica „Dijete u autu“, a napravljene su i brošure udruge RODA – „Autosjedalica, uvijek i bez iznimke“ koje su i podijeljene na predavanjima.

Služba ureda župana