Županija podržava rješavanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete

U organizaciji Komunalija d.o.o. Đurđevac kao korisnika projekta u četvrtak, 1. listopada 2015. godine u prostorima gradske knjižnice u Đurđevcu održana je press konferencija s ciljem informiranja medija i javnosti o tijeku aktivnosti na projektu Priprema projektnog prijedloga investicijskog ulaganja s ciljem cjelovitog rješavanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete.

Korisnik projekta su Komunalije d.o.o. Đurđevac, koje su projekt uspješno pripremile i osigurale sredstva za njegovu provedbu. Direktor Tomislav Kolarić izrazio je veliko zadovoljstvo što su Komunalije d.o.o. uspješno aplicirale i uspješno provode ovaj važan projekt. Zahvalio se svim članovima Projektnog tima i izvoditeljima usluga na angažmanu i radu.

Partneri u projektu su Koprivničko-križevačka županija, Grad Đurđevac, Općina Virje, Općina Novo Virje Općina Novigrad Podravski, Općina Kloštar Podravski, Općina Podravske Sesvete i Općina Ferdinandovac.

Važnost ovog projekta prepoznala je i Koprivničko-križevačka županija koja je partner u projektu. To je potvrdio i pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac koji je ustvrdio da je ovo kapitalan projekt koji će dugoročno imati pozitivan utjecaj na ovaj dio Koprivničko-križevačke županije. Posebno je pohvalio visoku razinu tehnoloških rješenja koja će se u konačnosti realizirati u sustavu odvodnje, te izrazio zadovoljstvo što ovaj projekt stvara pretpostavke za ukupno rješavanje potreba ulaganja u vodnokomunalnu infrastrukturu u ovom dijelu Županije, što će se direktno odraziti na postotak priključenosti kućanstava i gospodarstva u cijeloj županiji.

Gradonačelnik Đurđevca Željko Lacković naglasio je kako na ovom području ima najviše podzemne pitke vode, te izrazio zadovoljstvo što će se i kroz ovaj projekt ti resursi koristiti u značajnijoj mjeri.

Projekt je vrijedan 5,7 milijuna kuna, a Europska unija ga sufinancira s 85 posto sredstava odnosno s 4,9 milijuna kuna. Kroz projekt će se izraditi sva potrebna projektno-tehnička dokumentacija uključujući i pripremu obrasca prijave na sredstva iz Kohezijskog fonda Europske unije, što znači da će se kroz ovaj projekt stvoriti preduvjeti za osiguravanje financijskih sredstava za cjelovitu izgradnju vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Đurđevac, Novigrad Podravski, Virje i Podravske Sesvete.

Do lipnja 2016.godine bit će izrađena potrebna dokumentacija, a dosad su izrađene studije izvedivosti s analizom troškova i koristiti.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.