Županija podržava humanitarnu akciju „Dan narcisa“

Uoči sutrašnjeg obilježavanja „Dana narcisa“ župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal primili su predsjednicu Udruge žena s bolestima dojke „Nada“ Božicu Šnajdar zajedno sa suradnicama Ružicom Špoljar i Željkom Zetović.

Na sastanku se razgovaralo aktivnostima koje će se provoditi u sklopu humanitarne akcije „Dan narcisa“, a predsjednica Šnajdar izvijestila je kako je cilj ovogodišnje akcije prikupiti financijska sredstva za nabavu dezintometra. Naime, radi se o aparatu za mjerenje gustoće kostiju koji bi uvelike pomogao onkološkim bolesnicima i općenito ljudima srednje dobi, a istog nema u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, istaknula je predsjednica Šnajdar. Pored aparata, dio prikupljenih novaca uložit će se i u edukaciju i rad Savjetovališta za žene operirane od raka dojke, a akcija će se nastaviti provoditi i nakon sutrašnjeg obilježavanja „Dana narcisa“.

Župan Koren i zamjenik Pal istaknuli su kako Koprivničko-križevačka županija podupire rad Udruge i sve što njene članice čine kako bi utjecale na prevenciju i rano otkrivanje raka dojke.

Prilozi za nabavu dezintometra mogu se uplatiti na broj žiro-računa Kluba žena s bolestima dojke „Nada“ Koprivnica:

PODRAVSKA BANKA HR1023860021510017520

Služba ureda župana