Županija podržala vatrogasni kup u Virju

U sklopu obilježavanja Martinjskih dana Općine Virje, Dobrovoljno vatrogasno društvo Virje u subotu 9. studenoga organiziralo je tradicionalni 9. Martinjski kup Dušana Koščića, natjecanje u brzom spajanju usisnog voda kao spomen na dugogodišnjeg predsjednika DVD-a Virje Dušana Koščića. Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom tvrtke Vatropromet te supokroviteljstvom Općine Virje i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije. Ispred Koprivničko-križevačke županije natjecanju je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, a uz njega prisutni su bili i načelnik Općine Virje Mirko Perok, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan te zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Virje Božo Kicivoj.

Nakon uvodne riječi predsjednika DVD-a Virje Dragutina Hatadija,  sudionicima natjecanja obratili su se načelnik Perok i zamjenik župana Ljubić koji su natjecateljima poželjeli mnogo uspjeha i dobar rezultat. Na natjecanju seniora i seniorki ukupno je sudjelovalo 46 ekipa, a po treći puta organizirano i natjecanje mladeži u spajanju usisnog voda promjera 75 mm u kojem je ukupno sudjelovalo 10 ekipa.

U kategoriji muške mladeži  prvo mjesto je osvojilo DVD Virje, a u kategoriji ženske mladeži prvo mjesto su osvojile članice DVD Virovitice. U muškoj A kategoriji  prvi je bio DVD Andrilovec, a u ženskoj kategoriji DVD Kašina. U kategoriji muških B prvoplasirani su bili članovi DVD Virovitice, dok je kod žena u kategoriji B najbolji rezultat ostvarila DVD Bedekovčina. U kategoriji JVP A prvo mjesto osvojila je postrojba JVP Daruvar, a u kategoriji B postrojba JVP Šibenik.

U sklopu natjecanja organizirano je i natjecanje u vezanje usisnog voda gdje su snage odmjerili muški i ženski natjecatelji. U ženskoj kategoriji plaketu i novčanu nagradu osvojila Martina Peharec iz DVD-a Kašina, a u muškoj kategoriji plaketu i novčanu nagradu osvojio je Saša Gregar iz DVD-a Virje.

Izvor fotografija: Krešimir Juratović

Služba ureda župana