Županija podržala rad Središnjeg saveza hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda

U srijedu, 30.lipnja u naselju Cepidlak u Općini Sveti Ivan Žabno održana je izborna skupština Središnjeg saveza hrvatskih uzgajivača simentalskog goveda.Voditelj uzgoja Josip Crnčić predstavio je provedbu uzgojnog programa simentalske pasmine goveda u 2020. godini, a djelatnosti i najvažnije aktivnosti Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu uzgajivačima je predstavila ravnateljica HAPIH-a Darja Sokolić.

Za predsjednika Saveza je izabran Damir Horvatić iz Stare Kapele, koji je istaknuo kako je funkcija predsjednika H.U.SIM-a zahtjevna i da razumije zašto se uzgajivači ne odlučuju na tu dužnost. Pozdravne riječi je u ime Koprivničko-križevačke županije uputio Denis Maksić istaknuvši kako će Županija uvijek biti na pomoći sukladno mogućnostima, a prisutnima se obratila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja je kazala da će ministarstvo  podupirati rad Središnjeg saveza, ali i svih saveza, koji su se pokazali na uzgoju i programima te u  pravilnom korištenju programa ruralnog razvoja.

Dodajmo kako su za potpredsjednike Saveza izabrani Josip Burek i Ivica Kruljac. U novi Upravni odbor osim predsjednika i potpredsjednika izabrani su i Rodoljub Džakula, Siniša Dreta, Franjo Imbrišić, Marko Starčević, Miroslav Stručić i Josip Fučec. U Nadzorni odbor izabrani su Darko Jantoljak – predsjednik i članovi Igor Mihaljević, Goran Sikora, Ivica Mikulinjak i Tihomir Horvat.Nikola Mihajlic izabran je za predsjednika Suda časti, a članovi su Božidar Domitran i Danijel Laszlo.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana