Županija podržala program „Mladi za mlade“

Povodom 9. svibnja Dana Europe i obilježavanja Europskog tjedna u suradnji s Koprivničko-križevačkom županijom, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održan je program „Mladi za mlade“, a kojem je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ivan Pal.

Učenici i mentori Gimnazije „Fran Galović“, Srednje škole Koprivnica i Obrtničke škole Koprivnica predstavili su prisutnima zanimljive europske i druge projekte u kojim njihove škole aktivo sudjeluju.

Na samom početku programa, učenici Gimnazije prikazali su rezultate triju uspješnih međunarodnih projekata: „Slavimo s eTwinningom“ koji se provodio tijekom 2015. godine u sklopu programa Europske komisije, a povodom desete godišnjice postojanja eTwinning portala, eTwinning projekt „Touring Europe“  koji se provodi tijekom ove školske godine u sklopu izvannastavne aktivnosti iz engleskoga jezika te „Striving for Excellence“ u sklopu Erasmus+ KA1 programa Europske unije.

Prilikom prezentacije projekata, učenici Gimnazije prezentirali su svoja iskustva i talente iz područja astronomije i streličarstva, a cilj ovih projekata je unapređenje kompetencija koje učenici stječu kroz svoje školovanje, kao i stručno usavršavanje nastavnika.

Srednja škola Koprivnica predstavila je projekt „Europski poduzetnici sutrašnjice“ koji se provodi u razdoblju 2015. do 2017. godine u sklopu programa Erasmus+ , a u ovom projektu sudjeluju i učenici te partneri iz Francuske, Španjolske, Italije i Finske. Cilj ovog projekta je je jačanje osjećaja pripadnosti Europskoj Uniji te poticanje svjesnosti kod mladih ljudi da su upravo oni europski poduzetnici budućnosti.

Na samom kraju programa predstavila se i Obrtnička škola Koprivnica sa svojim projektom „Kuharske zgodbe“ koji je već sedmi po redu projekt mobilnosti ove škole, a u sklopu kojeg je deset učenica bilo na dvotjednoj praktičnoj nastavi u Velenju u Sloveniji.

Program je završio kulturno-umjetničkim nastupom dvadesetak učenika iz sve tri srednje škole koji su okupljenima predstavili svoja glazbena, literarna te likovna stvaralaštva, a drugi dio programa i obilježavanja nastavit će se sutra gdje će koprivničke škole Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“, Osnovna škola „Braće Radić“ te Osnovna škola „Đuro Ester“ predstaviti svoje projekte i talente.

 

Služba ureda župana