Županija podržala preventivnu akciju “Zajedno za manje stradalih u prometu”

U sklopu projekta ,,Europski dan bez poginulih u prometu” i Europskog tjedna mobilnosti, u srijedu, 19. rujna na glavnom je koprivničkom trgu održana preventivna akcija ,,Zajedno za manje stradalih u prometu”, koju su podržali i župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i ostali suradnici.

Akciju provodi Policijska uprava koprivničko-križevačka u suradnji sa Savjetom za sigurnost prometa na cestama Koprivničko-križevačke županije, Povjerenstvom za promet Grada Koprivnice, županijskim Zavodom za javno zdravstvo, Županijskom upravom za ceste, Autoklubom Koprivnica, gradskim i županijskim udrugama osoba s invaliditetom te Gradskim društvom Crvenog križa Koprivnica.

Župan je tom prilikom zahvalio svima uključenima na doprinosu razvijanju prometne kulture te je poručio sudionicima u prometu da se pridržavaju propisa, a posebno onih koji se odnose na ograničenja brzine i korištenje alkohola.

Tijekom preventivne akcije predstavljen je projekt EDWARD, a građanima je ukazano na posljedice kršenja prometnih propisa, kako od strane vozača motornih vozila, tako i od strane pješaka i biciklista. Poseban naglasak akcije stavljen je na negativan utjecaj alkohola na sigurnost cestovnog prometa, gdje su građani mogli isprobati tzv. ,,pijane naočale” koje simuliraju utjecaj opojnih sredstava na vozače.

Služba ureda župana