Županija podržala preventivna događanja u organizaciji Auto-kluba Koprivnica i partnera

Kao i svake godine, Auto-klub Koprivnica s partnerima organizira preventivna događanja u Koprivnici i susjednim općinama, a akciju “KLIK – SIGURNOSNI POJAS – NAVIKA ODGOVORNOG PONAŠANJA” koja je provedena s učenicima koprivničke Srednje škole, posjetio je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Akcija je namijenjena učenicima svih srednjih škola u Koprivnici, koji su u tijeku ili pred stjecanjem vozačkih dozvola, s ciljem ukazivanja na opasnosti u prometu, a posebno nužnosti korištenja sigurnosnih pojaseva u automobilu. Za tu prigodu, uz teorijski dio, koristiti se i simulator udara i simulator prevrtanja, što učenici sa zanimanjem isprobali, kao i zamjenik Ljubić.

Druga akcija je “VIDI I KLIKNI” – prometno edukativni program namijenjen djeci vrtićke i predškolske dobi. Nositelj i organizator je ponovno Auto-klub Koprivnica u suradnji s vrtićima u Koprivnici i susjednim općinama. Akcija je namijenjena djeci  najstarijih vrtićkih skupina, a bit će uključeno 16 grupa  s ukupno 327 djece. Cilj akcije je, na atraktivan način, kroz svojevrsnu radionicu, ukazati na opasnosti u prometu, nužnost korištenja dječjih sjedalica i sigurnosnog pojasa u automobile i zaštitu djece u prometu te podizanje prometne kulture od najmlađih dana.

Kao što je pojasnio tajnik Auto-kluba Koprivnica Boris Dušić, programi su izuzetno korisni u podizanju sigurnosti u prometu i prometne kulture, a posebno u zaštiti djece u prometu, te su od sudionika odlično prihvaćeni.

Služba ureda župana