Županija podržala humanitarnu akciju Rotary Cluba Koprivnica

U organizaciji Rotary Cluba Koprivnica u Hotelu Picok održan je 14. po redu Rotary bal, u sklopu kojeg su se brojni okupljeni uključili u humanitarnu akciju – aukciju slika eminentnih hrvatskih umjetnika koji su svoje radove kreirali na likovnoj koloniji i donirali za bal.

Akciju je kupnjom slike tradicionalno podržala i Koprivničko-križevačka županija, u čije ime je balu prisustvovao pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Marijan Štimac, kako bi se na taj način pomoglo prikupljanju sredstava za stipendiranje talentiranih učenika slabijeg imovinskog stanja iz Gimnazije Fran Galović u Koprivnici i Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva iz Đurđevca.

Rotary Club međunarodno je udruženju osoba iz stručnog i poslovnog života posvećenih humanitarnim ciljevima, a koprivnički je ogranak dio samostalnog Hrvatskog distrikta te je već dugi niz godina posvećen ovakvim akcijama u kojima je prikupljen iznos od gotovo milijun kuna. Na ovogodišnjem balu prikupljeno je ukupno 49.000 kuna kojima će biti stipendirani talentirani učenici.

U službenom dijelu programa obratili su se predsjednik Kluba Darko Pernjak, guverner hrvatskog distrikta Darko Tipurić te gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči, a predstavili su se i sami učenici.

Služba ureda župana