Županija podržala europski projekt đurđevačke udruge Mali princ

U utorak 3. prosinca u Gradskoj knjižnici Đurđevac održana je početna konferencija projekta “Za bolje sutra“ kojeg provodi đurđevačka Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ”. Predstavljanju projekta u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je čestitao na projektu te naglasio kako Županija veliku pažnju podupire radu udruga, a posebice onih koje se bave osjetljivim skupinama i uključivanjem članova u društvenu zajednicu s ciljem ostvarivanja još boljih uvjeta za rad i život.

Na početku konferencije sudionicima se obratila predsjednica udruge Mali princ Kristinka Štefan pojasnivši kako će projekt omogućiti jačanje stručnih znanja i unapređivanje vještina za pet nezaposlenih radno sposobnih članica Udruge. Predstavnici partnerskih organizacija Iva Gregurek Adaković, zaposlenica Centra za socijalnu skrb i gradonačelnik grada Đurđevca Hrvoje Janči su izrazili zadovoljstvo partnerstvom na projektu, a čestitku je uputio i saborski zastupnik i predsjednik Gradskog vijeća grada Đurđevca Željko Lacković.

O detaljima projekta vrijednog 440.438,23 kuna koji je financiran sredstvima EU potpora prisutne je izvijestila voditeljica projekta Ana Muktić te im im predstavila planirane aktivnosti informatičkog opismenjivanja, verificiranog programa obrazovanja odraslih za poslove sakupljača, uzgajivača i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja, radionice komunikacije, radionice razvoja kreativnosti, stručna putovanja i planiranu izložbe radova. Na kraju konferencije svoje dojmove vezane za projekt iznijele su  sudionice projekta Marija Matkov i Doris Sinković.

Početnoj konferenciji uz članove Udruge Mali princ Đurđevac, prisustvovali i predstavnici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju Osnovne škole Đurđevac, Gimnazije Đurđevac, Udruge Latice Koprivnica te Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica.

Izvor fotografija: Udruga Mali princ Đurđevac

Služba ureda župana