Županija podržala 8. Memorijalni susret hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata u Peterancu

Kako bi obilježili spomen na nestale hrvatske branitelje Željka Hojsaka i Dražena Takača te poginulog Miroslava Blažeka, Udruga hrvatskih branitelja i dragovoljaca Domovinskog rata Ogranak Peteranec u subotu 7. rujna organizirala je 8. Memorijalnom susret branitelja na kojem su uz domaćine te Podružnice Koprivnica, Gola, Koprivnički Bregi te Gornja Rijeka sudjelovale i brojne braniteljsko-stradalničke udruge.

U ime Koprivničko-križevačke županije susretu je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je braniteljima i njihovim obiteljima, uz želje da susreti prođu u natjecateljskom duhu sportskog  fair playa, zahvalio na nesebičnoj žrtvi koju su utkali u temelje hrvatske državnosti.

Uz zamjenika Ljubića, prisutnima su se obratili predsjednik UHBDDR-a Ogranak Peteranec Stjepan Tur, načelnik Općine Peteranec Krešimir Matijašić te načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, zahvalivši svim braniteljima i njihovim obiteljima na doprinosu koji su dali u Domovinskom ratu.

Prije natjecanja u nekoliko sportskih disciplina sudionici susreta su obišli spomen obilježja svim žrtvama Domovinskog rata kao i II. svjetskog rata i poraća Općine Peteranec gdje su položili vijenac i zapalili svijeće, nakon čega su prisustvovali svetoj misi za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u župnoj crkvi sv. Petra i Pavla.

Izvor fotografija: UDVDR RH – Podružnica Koprivničko-križevačke županije

Služba ureda župana