Županija podržala 8.Likovnu radionicu “Peski Art 2020. Đurđevac”

U subotu, 10.listopada održana je 8.likovna radionica “Peski-Art 2020. Đurđevac” kojom udruga “Peski-Art Đurđevac” obilježava značajne datume novije hrvatske povijesti, a naročito datum oslobađajuće presude za hrvatske generale u Haagu, posebice u čast generala Mladena Markača. Likovna radionica održana je ispred doma “Mladen Markač”,  a sudjelovalo je pedesetak likovnih stvaratelja iz osam županija kontinentalne Hrvatske. Likovna djela koja su nastala na radionici će nakon opremanja i svečane izložbe „Podravina svojmu generalu“ biti darovana u Grad Gospić, odnosno Opću bolnicu Gospić kao jednu od ratnih bolnica u Domovinskome ratu.

U ime pokrovitelja likovnu radionicu otvorio je gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči, dok se u ime Koprivničko križevačke županije sudionicima obratila potpredsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić. Dobrodošlicu sudionicima poželio je i predsjednik Mjesnog odbora Peski-Đurđevac g. Stjepan Stanešić, a u ime pokrovitelja Ministarstva hrvatskih branitelja RH obratio se izaslanik potpredsjednika Vlade RH i ministra Hrvatskih branitelja pomoćnik ministra Dinko Tandara.

Pošto likovne radove s radionice Udruga daruje u Grad Gospić i Opću bolnicu Gospić , radionicu su posjetili i ravnateljica bolnice Sandra Čubelić i Petar Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Gospića koji su izrazili zadovoljstvo i zahvalnost što likovni radovi idu upravo u njihov Grad i njihovu ustanovu.

Održavanje likovne radionice iskorišteno je za malu svečanost te su na otvaranju likovne radionice podijeljene su nagrade i priznanja nagrađenim članovima udruge na 36. likovnim susretima Hrvatskog sabora kulture.

Likovna radionica održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja RH, Koprivničko-križevačke županije i Grada Đurđevca u organizaciji udruge “Peski-Art Đurđevac”, a suorganizatori su Turistička zajednica Grada Đurđevca, Mjesni odbor Peski-Đurđevac, Udruga Žena Peski, Udruga Matice umirovljenika Grada Đurđevca, Udruga udomitelja za djecu “Osmijeh” Đurđevac, Etno kuće obitelji Karlovčan. Kod podjele zahvalnica sudionicima su uručeni mali pokloni za uspomenu koje su osigurali donatori, obitelj Zdravka Majetića, Ivan Belić, Turistička zajednica Grada Đurđevca i udruga “Peski-Art Đurđevac”.

Služba ureda župana